Als Kérastase Care Coach bij ADDICT Haarlem zie ik dagelijks verschillende haartypes en -condities. Beschadigd haar is een veelvoorkomend probleem waar veel van onze klanten mee te maken hebben. Maar hoe herken je nu eigenlijk beschadigd haar? In dit artikel geef ik je enkele tips om de tekenen van beschadiging te herkennen en vertel ik je wat je kunt doen om je haar weer gezond en stralend te maken.

1. Droog en Broos Haar

Een van de eerste tekenen van beschadigd haar is droogheid. Beschadigd haar voelt vaak ruw en broos aan, in plaats van zacht en glad. Dit komt omdat de natuurlijke oliën die je haar hydrateren en beschermen, niet meer goed kunnen werken door schade aan de haarschubben.

Tip:

Gebruik een hydraterende shampoo en conditioner, zoals de producten uit de Kérastase Nutritive lijn, om je haar weer vocht en glans te geven.

2. Gespleten Haarpunten

Gespleten haarpunten zijn een duidelijk teken van haarbeschadiging. Ze ontstaan wanneer de beschermende buitenlaag van het haar (de schubbenlaag) verslijt, waardoor de haarvezels uit elkaar splijten. Dit kan je haar er onverzorgd en dof uit laten zien.

Tip:

Laat regelmatig je haarpunten knippen om gespleten punten te voorkomen en gebruik een herstellend serum zoals Kérastase Resistance Sérum Thérapiste.

3. Klitten en Knopen

Beschadigd haar raakt sneller in de knoop en is moeilijker te ontwarren. Dit komt doordat de ruwe schubbenlagen van beschadigd haar aan elkaar blijven haken.

Tip:

Gebruik een leave-in conditioner of een ontwarrende spray om je haar makkelijker doorkambaar te maken en te beschermen tegen verdere schade. Kérastase Discipline Fluidissime is hier perfect voor.

4. Verlies van Glans

Gezond haar heeft een natuurlijke glans, maar beschadigd haar verliest vaak zijn glans en ziet er dof en levenloos uit. Dit komt doordat de gladde structuur van de haarschubben verstoord is, waardoor licht niet goed gereflecteerd wordt.

Tip:

Een glansversterkende behandeling, zoals de Kérastase Elixir Ultime, kan helpen om de glans in je haar te herstellen.

5. Breekbaarheid en Haaruitval

Beschadigd haar breekt gemakkelijker en kan leiden tot haaruitval. Als je merkt dat je haar sneller breekt of als je meer haar verliest dan normaal, kan dit een teken zijn van ernstige schade.

Tip:

Gebruik versterkende producten zoals Kérastase Genesis om je haar te versterken en haarbreuk te verminderen.

6. Veranderde Textuur

Beschadigd haar kan ook een veranderde textuur hebben. Krullend haar kan bijvoorbeeld pluizig en moeilijk te beheren worden, terwijl steil haar zijn zijdezachte gevoel kan verliezen.

Tip:

Voor krullend haar raad ik de Kérastase Curl Manifesto lijn aan, die speciaal is ontworpen om krullen te hydrateren en te definiëren. Voor steil haar is de Kérastase Discipline lijn ideaal om het haar weer glad en beheersbaar te maken.

Conclusie

Beschadigd haar kan veel verschillende vormen aannemen, van droogte en gespleten punten tot verlies van glans en breekbaarheid. Het goede nieuws is dat er tal van producten en behandelingen zijn die kunnen helpen om je haar weer gezond te maken. Bij ADDICT Haarlem staan we klaar om je te adviseren over de beste verzorging voor jouw specifieke haartype en -conditie. Kom langs voor een persoonlijk advies en ontdek hoe we jouw haar weer stralend en gezond kunnen maken!